Ny spiller? Start her!

Velkommen til, Pathfinder.

På denne side finder du hjælp til at komme godt i gang med Pathfinder Society.
Vi håber, du vil finde svar på dine spørgsmål her, ellers er du altid velkommen til at kontakte os på pfsdenmark@gmail.com, via facebook eller via kommentar her på hjemmesiden.

Information omkring hvad Pathfinder er, kan du finde her på siden.

Explore, report, cooperate!

Hvor og hvornår spiller vi
Som udgangspunkt spiller vi i københavn, Odense og forskellige steder i Jylland.

I København spiller vi de 3 første lørdage i måneden i henholdsvis Bastard cafe den første lørdag, Faraos Cigarer den anden lørdag og Bastard cafe igen den 3 lørdag. Den sidste lørdag er åben til GM’er der gerne vil køre noget officielt.

I Odense kører der spil den sidste lørdag i måneden. Igen kan man melde ind hvis man gerne vil kører flere – alle er velkommen.

I jylland er det forskelligt fra by til by. Der bliver spillet officielt i aabenraa, aarhus og aalborg. Vi søger Gm’er der er interesseret i at organisere faste spil i disse områder, og hjælpe med at udvide spillerbasen i Jylland.

Det skal jeg bruge for at spille
Som udgangspunkt skal du ikke bruge noget, da de fleste spillere har ekstra af alt hvad der skal bruges. Du kan altid bruge en pregen (færdiglavet karakter fra Paizo) til at spille med, hvis du ikke har en karakter det passer i level.

Et godt begynder sæt består af

 • Blyant
 • Papir
 • et sæt terninger (en terning med 4 sider, 6 sider, 8 sider, 12 sider og 20 sider, og 2 terninger med 10 sider med forskellige tal)
 • en figur eller anden form for representation af din karakter.

 Lav en bruger og få et Pathfinder Society ID
Det gør du via Paizo’s hjemmeside.

Dit ID følger dig og alle de karakterer, du skaber. Et ID for din første karakter kan se sådan ud 12345-1. ”-1” efter ID’et betyder, der er tale om den første karakter knyttet til det nummer.

Download Guide to Pathfinder Society Organized Play
I denne gratis guide kan du finde de særlige regler, der gælder for Pathfinder Society, information om karakterskabelse og meget mere.
Guiden finder du  via Paizos hjemmeside. 

Skab din karakter
Som ny spiller skal du bruge Core Rulebook, Guide to Pathfinder Society Organized Play og dokumentet med Character Traits. Du kan finde dette dokument og mange andre nyttige spiller ressourcer via Paizos hjemmeside.

Du kan altid bruge en af Paizo’s Prælavede karakterer.

Du kan selvfølgelig også bruge de mange andre regelbøger paizo har udgivet. Husk blot at tjekke, om det du planlægger at spille, er lovligt i Pathfinder Society. Du kan finde dokumentet med additional resources her. Bemærk at det løbende bliver opdateret. Så husk at downloade en ny version løbende.

 1. Print karakterark
  I Guiden er der karakterark og Inventory Tracking Sheet. Print en af hver af disse. Hvis du ikke kan finde dem i guiden er de også på vores fælles drev.
 2. Sæt ability scores
  Gå til “Character creation” i guiden og til side 15-16 i Core rulebook. Her bliver det beskrevet, hvordan du sætter din karakters ability scores (strength, dexterity, constitution, intelligence, wisdom, charisma). Husk at have dig for øje, hvilken race og class, du vil vælge. De forskellige racer giver forskellige plusser og minusser til forskellige abilities og nogle abilities er mere vigtige for nogle classes end andre. man kan også få hjælp her!
 3. Vælg race og class
  Race: I afsnittet “Character creation” i Guiden og på side 20-27 i Core rulebook er de forskellige basis-racer beskrevet. Dette drejer sig om dværg, elver, gnome, halv-elver, halv-orker, hafling (hobbit) og menneske. Du kan også vælge kitsune, nagaji, tengu, wayang eller en ellement race, hvis du har adgang til Advanced race guide.
  Class: I afsnittet “Character creation” i Guiden og til side 30-83 i Core rulebook. I Core rulebook er de forskellige basis klasser skitseret. Dette drejer sig om barbarian, bard, cleric, druid, fighter, monk, paladin, ranger, rogue, sorcerer og wizard. Du kan også vælge andre klasser, hvis du har adgang til ekstra bøger.
 4. Vælg languages
  I afsnittet “Character creation” i Guiden og til den bog og side, din race står beskrevet. I din race-beskrivelse står der hvilke sprog, du kan vælge, hvis din karakter har en høj intelligence modifier. Bemærk at hemmelige sprog som Druidic ikke kan vælges på denne måde.
 5. Brug skill ranks
  Gå til side 15 i Core rulebook. Her er et lille afsnit omkring at bruge skill ranks.
  Gå til den bog og side, din class står beskrevet. Her finder du informationer omkring hvilke skills din karakter har som class skills. Disse skills markerer du på dit karakterark med et kryds i den dertilrettede firkant.
  Udregn hvor mange skill points du har pr level. Vi tager rogue’en som eksempel: ”Skill ranks pr. level 8 + Int modifier”. Lad os sige, der er tale om en human rogue med intelligence 14. Dette giver en modifier på +2. Karakteren er derudover human og har et ekstra skill rank pr level på grund af det. Altså vil karakteren have 11 skill ranks at bruge på første level. Husk at være opmærksom på eventuelle andre bonusser til skill ranks.
 6. Vælg Feats
  I afsnittet “Character creation” i Guiden og til side 112-137 i Core rulebook. Vælg de feats, der passer til din karakter. En Bueskytte-karakter ville eksempelvis foretrække at tage point-blank-shot.
 7. Vælg Faction
  I afsnittet “Factions” i Guiden står de forskellige Factions beskrevet – hvad deres mål er og hvilke traits du kan vælge gennem din faction, når du skaber din karakter.
 8. Vælg Traits
  I afsnittet “Character creation” i Guiden for at læse om regler for traits i Pathfinder Society
  Gå til afsnittet “Factions” i Guiden for at finde faction traits
  Gå til side 326-333 i Advanced Players Guide. Her finder du combat, magic, social og religion traits. Du kan også læse mere om regler for traits her.
  Traits er små ekstra-evner din karakter har.
  Du skal vælge 2. Heraf må ét være fra din faction.
 9. Vælg alignment
  I afsnittet “Character creation” i Guiden og side 166-168 i Core rulebook. Du må ikke spille ond i Pathfinder Society. Husk også at nogle classes har krav til alignment. Eksempelvis skal en monk være lawful.
 10. Udregn hit points
  I afsnittet “Character creation” i Guiden, hvor regler for hitpoints i Pathfinder Society bliver forklaret.
 11. Køb udstyr
  Din karakter har 150 gold pieces (GP) at bruge ved karakterskabelsen.
  I afsnittet “Character creation” i Guiden kan du læse regler for udstyr i Pathfinder Society
  Gå til kapitel 6 i Core rulebook for at købe udstyr.
  Indkøb på over 20 GP skal stå på dit inventory tracking sheet
 12. De sidste ting
  Udregn carrying capacity – side 169-170 i Core rulebook
  Hvordan ser din karakter ud?
  Hvad er din karakters baggrund? Hvordan blev hun medlem af – Pathfinder Society? Hvorfor blev han en eventyrer? Hvor kommer hun fra?
  Religion – gå til afsnittet “Character creation”  i Guiden og til side 43 i Core rulebook.

Find et spil
For at finde og tilmelde dig et officielt spil kan du kigge på vores facebook side.

Vi glæder os til at spille med dig.
Explore, Report, Cooperate!